demo magaza h1

Online siparişlerinizde % 3 indirim fırsatı

Gizlilik politikası

1. Genel
Bundan böyle “Catipati” olarak anılacak web sitesini ziyaret edenlerin gizliliğini korumayı ilke olarak benimsemiştir.
Bu kapsamda kişisel verilerin hukuka uygun işlenmesi adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun“) hükümlerine, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul“) kararlarına ve uygun düştüğü ölçüde Avrupa Birliği Veri Koruma Tüzüğü (“GDPR“) hükümlerine uyum sağlamak için gerekli her türlü tedbir ve aksiyonu alıyoruz.
Sizleri, kullanıcılara ilişkin ne tür bilgilerin işlendiğini ve bunların nasıl kullanıldığı konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Aynı zamanda sizleri, veri sahibi olarak ilgili haklarınızı nasıl kullanabileceğinize dair bilgilendireceğiz.
İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası‘na ilişkin olası değişiklikler bu sayfada yayımlanacaktır. Bu çerçevede, hangi bilgilerin saklandığına ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığına dair güncel olarak bilgi almanıza olanak sağlanacaktır.
İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası , web sitesinden bağlantı uzantısı verilmiş başka web siteleri için geçerli değildir.
2. Kişisel verilerin toplanması, kullanımı ve işlenmesi
Sorumlu kuruluşun adı: Catipati
ilgili kişisel verileri bu web sitesini kullanıcılara sunmak ve bu sitenin uygun şekilde çalıştığının ve gerekli ölçüde güvenliğin sağlandığının temin edilmesi doğrultusunda kullanır. Bu kapsam dışında kalan ve veriler üzerinde gerçekleştirilen her işlem, diğer yasal yükümlülükler, zinler, meşru menfaatinin bulunduğu haller zemininde ya da ilgili kullanıcının açık rıza çerçevesinde gerçekleşmektedir.
ilgili verileri özel olarak şu amaçlar doğrultusunda saklar ve işler:
Kullanıcılar web sitesini ziyaret ettiğinde belirli verileri otomatik olarak toplar ve saklar. Bu verilere: Talep edilen içeriği (örn. özellikle içeriği, metinleri, görselleri ve indirme için sağlanan veri dosyalarını vb.) iletebilmek için gerek duyulan, ilgili uç cihaza tahsis edilmiş IP adresi ya da cihaz kimliği, kullanıcıların web sitesi bağlamındaki aktiviteleri, ilgili uç cihaz türü, kullanılan tarayıcı türü ve kullanım tarihi ve saati dahildir.
bilgileri amaç dışında kullanımı tespit ve takip edebilmek üzere 7 gün süreyle saklamaktadır.
Aynı zamanda hizmetlerin sunumunu, özelliklerini, işlevlerini ve genel yönetim görevlerini geliştirmek için de bu bilgileri kullanır.
Bunların yanında yukarıda verilen amaçlar doğrultusunda söz konusu verilere artık gerek duyulmadığında, IP adresleri de dahil olmak üzere kullanımdaki verileri usule aykırı gecikme olmaksızın siler ya da anonim hale getirir.
İlgili verilerin işlenmesi ve kullanımı, (1) işlemenin web sitesinin sunulabilmesi için gerekli olduğu; ya da (2) web sitesinin işlevselliğini ve sorunsuz biçimde çalışmasını, aynı zamanda da kullanıcıların gereksinimlerine uygun olmasını temin eden ve geliştiren meşru bir menfaate sahip olduğu durumlarda, bu işlemlerin yapılabilmesine imkan sağlayan ilgili yasa hükümlerinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Toplanan verilerin alıcılarına; sorumlu bulunan kurum içi departmanların üyeleri, bağlı diğer şirketler, dış hizmet sağlayıcıları (örn. hosting ve içerik yönetimi, pazarlama ajansları, sağladıkları hizmetler dolayısıyla gerekli olması halinde diğer üçüncü taraf sağlayıcılar), ilgili yükümlülükleri ve yetkileri çerçevesinde; örneğin, resmi bir talepte bulunulması ya da sahip olduğu hakları tespit etmek, uygulamak ya da savunmak üzere gerekli olması halinde ilgili yetkililer ve şirketlerinin mevcut hissedarları ya da satış, birleşme ya da satın alma durumunda gelecekteki hissedarları dahil olabilir.
3. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları
İletişim (Bize Ulaşın) / Müşteri Talep Formu
İletişim bilgilerinizi web sitemizde yer alan “iletişim” isimli iletişim formu üzerinden veya ilgili sekmede yer alan çağrı merkezi numaralarımız aracılığıyla bizimle paylaşmış olabilirsiniz.
Size ait verileri talebinize cevap vermek amacıyla kullanacağız.
Verilerinizin işlenmesi ve kullanımı, mevcut talebinizi karşılamak için işlemenin gerekli olması halinde bunun yapılabilmesine imkan sağlayan yasa hükümlerinin ve/veya menfaatinin oluşturduğu zemin doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Herhangi bir açık rıza beyanı vasıtasıyla daha uzun bir süre için onay vermediğiniz durumda, verileri yalnızca yukarıda verilen hedefi gerçekleştirmek için gerekli süre ya da herhangi bir yasal saklama zorunluluğunun gerektirdiği dönem boyunca saklayacağız.
4. Çerezler (“Cookie”ler), Pikseller, ve benzer teknolojiler
Bu web sitesi, çerezleri ve benzeri teknolojileri kullanmaktadır. Çerezler, web sitemizi kullanmak için gerekli olan ve tarayıcınız tarafından sabit diskinize geçici olarak depolanan küçük veri birimleridir. Bir çerez genellikle, rastgele şekilde oluşturulmuş bir sayıdan oluşan ve cihazınıza depolanan benzersiz bir tanımlayıcı içerir. Bu tanımlayıcıların bazıları web sitesi oturumunuz sona erdiğinde geçerliliğini yitirirken, bazıları ise daha uzun süreler boyunca cihazınızda kalabilir. Teknik açıdan gerekli çerezler otomatik olarak kullanılacaktır. Diğer çerezler (ya da benzeri teknolojiler) yalnızca ön onayınız üzerine uygulanacaktır.
Farklı türde çerezler bulunmaktadır. Birinci taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından yerleştirilir ve yalnızca o web sitesi tarafından okunabilir. Üçüncü taraf çerezleri ise, kullandığımız çeşitli servisler için hizmet aldığımız diğer kuruluşlar tarafından yerleştirilmektedir. Buna örnek olarak, web sitemizde beğenilen ya da beğenilmeyen içerikleri tespit edebilmek amacıyla bizim adımıza çerezler yerleştiren harici analitik hizmeti sağlayıcıları kullanıyoruz. Buna ek olarak, ziyaret ettiğiniz web sitesi, örneğin, YouTube gibi bir kaynaktan alınmış gömülü bir içerik barındırabilir ve çerezler bu kaynak tarafından da yerleştirilebilir.
Bir piksel genellikle, içerik kişiselleştirme ya da tarayıcı deneyimini daha etkili ve kolay hâle getirme amacı doğrultusunda bir web sitesine yerleştirilen ve IP adresi, tarayıcı türü, erişim zamanı ya da önceden ayarlanan çerezler gibi belirli verileri toplayan yalnızca 1 piksel x 1 piksel ölçülerindeki şeffaf bir görseldir. Piksellerin çerezleri oluşturup yönetmesi nedeniyle sıklıkla çerezlerle birlikte kullanılırlar.
Web sitesi, onay vermeniz halinde cihazın işletim sistemi, tarayıcısı, yüklü yazı tipleri, IP adresi, eklentileri ve daha detaylı bilgileri toplayacaktır. Bu sayede cihaz, kullanıcıya ilişkin pazarlama amaçları doğrultusunda yeniden tanınabilir.